Saturday, 23 August 2014

Ke Kelantan Ke Kita?

Alhamdullillah, semalam fasa pertama kepulangan jenazah mangsa mangsa kecelakaan pesawat MH17. Sedih. Sebak. Sugul. Semua perasaan bercambur baur menjadi satu, apapun aku pasti semua orang berkongsi perasaan yang sama. Sedangkan yang tiada pertalian kekeluargaan pun turut merasakan bahang kesayuannya inikan pula ahli keluarga mangsa sendiri :/ Allahuu
Moga tenang jasad mereka dikebumikan di tanah sendiri. May justice be with them and for those on board in MH370. Alfatihah...



*******************

Bismillahirrahmanirrahim, here I wanna share something, something very important emmm sesuatu yang telah pun dinantikan sejak bermulanya cuti panjang awal April lalu hahaha guess whaatt?

Alhamdullillah, 

Geologist in the making (aminnn) !

-- Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan (Geosains) dengan Kepujian --
Universiti Malaysia Kelantan Kampus Jeli



S

So perasaan sekarang cemana? Teruja tapi dalam masa yang sama nervous anxious dan takuuut!
To be honest, I received lotsa comments and opinions from some peoples. Takpe dont worry I accepted all and alhamdullilah I believe its okay to ignore all minor bad things yang orang bagi if I believe there are lotsa major good things that i will gain :D

Yep, its normal ada orang yang akan menyokong dan ada yang tidak and as for me, i've asked a few seniors and they said "Eh kos ni okayy lah tak teruuk pun and sangaat best! Adventerous taw"

Kalau nak cerita cemana boleh sesat sorang sorang dapat kos ni rasanyaa mmg panjang berjela-jela lah entri harini hahaha. Mudahje, memang aku yang mintak kos ni dan sebab apa mintak kos ni? Jawapannya, In shaa Allah one day we will know (aceewaaah misteri nusantara sangaaat)

For those yang memberi sokongan dan sudi mendoakan TERIMA KASIHHHHHH XOXOXO! 

Dannn, sejujur jujurnya i never been to Kelantan before unless for school trip itupun sekali and it was a few years before and i've no relative there hahaha so rasaa cuak sikit how to speak Kelantan nih? Eh takpe i promised by the time i finish my 4 years study in Kelantan i dah boleh rap in Kelantan version luls!

Whooosh lagi seminggu je lagi and ive done nothing hehe. Takpe, wat lek wat peace! Bye XOXOXO

No comments: