Saturday, 1 February 2014

Trip to Aquaria ^^,

Salam Alaykum,

Kalau korang pernah baca entry aku yang dulu -dulu tuu, korang mesti ingatkan aku pernah sebut yang aku nak pi Aquaria. Ke dah lupaaaa? Takpe, meh aku review balik kat korang semua. 

Okay nak dijadikan citer due to the very pack scheduled that we had, so we find that it is very hard for us to have a short get away which is semua orang available nak keluar on that day. Banyak kali selak planner selak calendar bila nak pi, bcs most of the weekend ada replacement class, nak dekat dengan test, ada program yg pusat asasi dah jadualkan laa so, so we ouls decided to go on weekday but it was a public holiday instead.


 
 So here we are, Aquaria KLCC =)

With Mira and Farah. Miraa ni housemate and classmate aku, baik orangnya pemalu pulak tuu pasai tu la nak tangkap gambar pun tutup dengan towel kihkih ;p


Haaaaaa, meh kita reramai masuk dalam mulut sharks ni 

 
 Lepas je entrance Aquaria, disambut dengan ikan piranha yang sopan santun. Hahaha baik betol takde laa rakus manepun macam dalam movie tapi agak agak kau orang berani nak celup jari, aku jamin kau dah boleh siapkan surat wasiat teruuih T_T


See, how excited these kids ! Ya Rabbi cecomel je semua ni =)

Allah's creations are amazing isn't ? Just don't ask me the name for each of the animal bcs I seriously can't remember them all =(

Since it was a public holiday, haaaa penat kemahen harung manusia. Tak puas rasa nak tengok sesatu haiwan bila kena jengket jengket, nak examine lama-2 pun serba salah ggrrrr =,= So, aku cadangkan datang la Aquaria time hari orang bekerja kalu tak jenuh la hangpa nak harung lautan manusia, sesak nafas dibuatnya lol


 
Flooded Forest

Aquatheathre

 Taufiq tengok apa tuuu? Bini kau kat tepi tuu je ekekekekeke 




Sebenarnya, lepas dah habis satu round kat dalam Aquatheater ni aku tak puas lagi taw aku rasa cam nak patah balik nak masuk dalam ni semula kalau boleh nak masuk dalam Aquarium tu sekali berenang dengan sharks ahahahaha tapi apekan daya ku hanya insan biasaaaa ~~~




The gegirls
From left - Farah, Mira, Shida (me), Nadiah, Wani and Zira

Fareez , Khalid - Thanks drive kitorang semua =)
Muaz - Thanks for the ticket ! Kalau nak tahu, Muaz tolong dapatkan harga tiket yang murah sikit taw. Hihi ;p


 
This one kira photo of the day laa -unfortunately- Farah takde dalam gmbar. Hmm *sebab Farah yang snap gambar ni lol

Anyway, Thank You korang semua for the time we spent together. Nah amik ni photo ucapan terima kasih dari aku,


So, this is how we enjoy eating Twister Fries together isn't it? Hahahaha sorry spam gambar hodoh wiwiwi :p


Okay laa kasi gambar elok sikit. Thank You semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!
It was a wrap and a blast day yeaah :)

p/s ; sorry gambar banyak noise, so takboleh enlarge kan hmmm

No comments: