Friday, 20 December 2013

Suzuran Get Away

Haai Salam Alaykum evelibodi =)

Yeay, update belog. Update lagi lagi dan lagi. Ahaa kau dah kenapa kan shida pelik semacam memalam macam ni?

Btw, nak bagitahu sabtu ni I'm going back to Kuantan. Seronoknya heharap keadaan banjir kat Kuantan dah okay laa semuanya. Alhamdullillah, masa banjir teruk kat Kuantan haritu rumah aku tak naik air dilanda musibah banjir. Syukur sesangat family semua okay. Rumah tok mak pun okay walaupun halaman rumah dah tenggelam dengan air banjir. Cuma dengar dengar ada gelombang kedua eh? Insha Allah jangan susah hati, kalau hujan pun mesti hujan rahmat punya lepas ni =)

Oo, meh sini nak cerita. Last week, one of my schoolmate (Fahim) came to Puncak Alam all the way from UniKL just for a short meet up and get away. It was so much blast and fun, I think. 
Kitorang dinner sesama, lepas tu bawak Fahim jenjalan around faculty lepas dinner, ajak turun naik tangga Palam yang tak berapa nak tinggi tuu sampai semput semput Fahim dibuatnya. Haha =p

 Sebelum ---- Selepas
Cehh, bajet je memula tu Fahim cakap "isssh aku nak sesuatu yang memenatkan, yang ni tak penat pun". Masa turun boleh la cakap cemtu, masa naik mahu tak tercabut kepala lutut kau, habis longgar segala sendi tulang temulang dalam badan wahahaha

The next day, Saturday. (Aku, Fahim, Bhai, Masha, Eydda, and Fina) bawak Fahim jenjalan pi Setia City Mall. Fahim belanja movie Frozen  wuuu best gila cerita tuu. Tak terasa pun masa berlalu masa tengok movie tu ahaha anyway Thanks Fahim !



Meh la korang tengok gambar je, aku malas nak taip pepanjang. Kalau aku dah start membebel japgi dah boleh buat karangan enam belas page pulak T_T

 Fahim yang paling depan sekali

Suzuran kat Puncak Alam ni bukan sketul dua je, adalah nak dekat dua puluh orang tapi memasing busy ada komitmen so tak semua dapat join.

Haaa alkisahnya begini, before pi main Giant Bubbles kitorang pi Lunch jap kat Food Channel. Aku boleh bagi rating (0.5/10) bintang kat Food court tuu hahahaha seriuuus makanan tak sedap pastu mahal kemahen. Cashier dia boleh pulak salah bagi baki padahal dah guna mesin duit dah haisssh T_T

Untung bawak Fahim dengan Bhai keluar, semua makanan kitorang yang tak habis diorang berdua tolong habiskan. Tengok ni, semangkuk Snowy Strawberry Ice Cream diorang tolong habiskan. Bagus ! Takde pembaziran =)

Cuaca pun elok je, redup je memang sesuai sangat la kalau nak berpesta main Giant Bubbles sampai nak terguling. Tak percaya? Tengok la gambar bawah ni hahaha =D

 Haaa, tengok tengok muka eksited tuu cemana.




Happy nyaaaa Bhai main bubbles !

Serius lawa gambar ni, tapi part Eyda ngan Fina tak termasuk pulak. Kesian love korang tak bersatu ~~ sadis

 



Dalam mall =)

Poyo tak? Ehh belum cukup poyo mai sini tengok ada orang lagi poyo hihihi

Hahahahahaha poyo sangaaaaaat haaaaa ! Cepat beratur isi borong haha jkjk =p

Okay ini last, kiranya ni photo of the day la ekekeke


(^^,)


Ohh ye, sebelum terlupa haritu pun ada short meet up between us just for makan makan and celebrate birthday Dinaa tapi tak semua dapat join sebab ada yang busy dengan kelas malamnya, discussion bla bla.. Tapi, takpe Once we're Suzuran, forever we will be =)


O Allah, May this friendship will last forever and ever =')
Good Night :*
shidakhalim

1 comment:

Fahim said...

Weee sweetnya hihihi.thanks bawak jalan2 semua spent masa together ��