Sunday, 8 December 2013

Cerita Semester II

Haaaai Salam Alaykum.

Alhamdullillah, its a new Semester in Foundation study in Science. SO ? Hows life? GREAT. GOOD. Getting busy tapi its okay sebab dah sem kedua, tak rasa apa sangaaat, dah biasa mungkin. Hihi Annnnd jadual sem ni tersangatlah pack kalau nak dibandingkan dengan sem satu harituu. Tiap hari boleh dikatakan kelas habis pukul enam setengah. T_T

Okay takpayah la citer pepanjang pasal tuu. STOP

Ehh sebelum terlupa, Im officially 18y/o a month ago. Thanks semua for the warmest wishes kat Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Message ahahahaahaha terima kasih sangaaat laa yu ouls. Memula pikir nak update satu entry pasal birthday harituuu, so yeaaah i wanna share with you guys dengan cinta hati dan kesayangan aku tapi apakan daya Time always being our number one enemy kekekeke
Alang alang dah basi cerita tuu so kita PAUSE teruuuuih T_T

Soo, last weekend i had a hot fever. And the doctor actually suspecting that Im having a dengue fever due to a few symptoms that appeared on me. And I of course la cuak tahap nak terberanak bila doctor suruh  buat blood test hahahahaha bukan takut jarum or the injection Im afraid about the result actually. You knoow, suhu kejap naik kejap turun, bila makan ubat suhu turun pastuuu panas balik. I cried a lot lot lot lot. Menangis je kerja aku. Housemate letak coolfever pun tak jadi apa. Pastuuu ada rashes start naik kat tangan and kaki. 

Bila pi clinic, doc suruh buat blood test sebab dah lima hari demam kan. First result, doc kata white blood cell dalam darah aku sangat LOW. Kurang dari separuh ! Doc suruh buat blood test lagi to diagnose dengue ke cemana. Blood pressure pun kalau ikut kata doc tak normal sangat. Hahaha tapi aku tetap pi kelas macam biasa tak skip pun :D So blood test yang kedua white blood cell tu dh mula duplicate tapi masih belum normal hahaha Then, the doc finally diagnose that it was a Viral Fever. Demam sebab virus macam tuu la. 

Dan sekarang, alhamdullilah getting better. Tak demam panas dah selera makan pun dah macam biasa,

Thanks to roomate classmate housemate for being very kind and concern gilaa pasal aku kihkih

GTG, got things to do. Will update another story lepas lepas ni. Stay tune !

No comments: