Friday, 27 September 2013

Careless

Hai Salam Alaykum !

*Muka happy bcs diberi peluang nah update blog okay tetiba T.T

So how am i doing now? Takde apa yang menarik pun sebab sekaraang ni tengah busy dengan final exam. Sekejap je kan dah final exam pun. Pejam celik pejam celik habis satu sem. But ! By the time, aku enjoy sangat hidup kat sini, SERIUS tak tipu. Busy memang busy penat memang penat tapi manade benda yang tak perlukan pengorbanan kan? Alaaa, susah susah dahulu dan besenang senang kemudian. Tak gituuu?


Ehemm, Btw I would like too say sorry sebab tak update citer yang aku gembar gemburkan nak update dulu. Sorry, have been so busy lately ni and despite being so busy Im sooo lazy too. Wahahaha ampuuun mak ! Alang alang citer tuu dah basi so kita lupakan je okay? Tulah masalah aku, rasa macam ada ample time nak update blog tapi sebenarnya keje assignments menimbun-nimbun nak kena settle kan. And, bcs Im Pelajar Cemerlang so first things first. Lupakan blog siapkan kerja dulu =)


Ehh jap jap jap ! Panjang pulak intro nya. *membebel

Aku nak citer apa yang berlaku harini sebenarnya... Harini ada paper ELC080. Exam start 830 pagi so we should be there 20 minutes earlier and I datang awal la. Before keluar rumah dah yakin exam slip, ic and matrik card semua dah bawak. Tapi otw nak pi exam hall rasa cam ada benda yang tertinggal tapi still tak boleh nak noticed apa benda yang terlupa bawak. Hmmm

And, sampai kat exam hall rileks rileks lagi until the invigilators called us to enter the exam hall. Dan dan dan .... 

Baru perasan aku tak bawak pencil case !

Dan aku is PANICKED !

Padahal boleh je minta kat kengkawan nak pinjam. Takkan lah diorang semua kedekut tak mahuu bagi aku pinjam kan. Wehh mahu tak panicked, sebatang pencil pun aku takde apetah lagi pen pemadam ruler dan segalanya ! Nasib baik paper ELC buatnya paper MAT PHY CHM calculator tak bawak ......... tak ke haru nak patah balik panjat tangga palam yang tinggi kebaboom tu... damn damn damn !

Solusinya, kawan kawan baik hati kasi pinjam pen pencil pemadam ngan highlighter kat aku. Thank You koraaaaang !

Moral of the story :

1) Make sure prepare betul betul before attend the exam hall. Exam slip, pencil case, IC, matrik card, calculator etc
2) Jangan cepat panic and nervous macam aku tsssk tsssk T.T
3) Baca doa dan tawakal masa nak jawab exam, mohon Allah mudahkan urusan =)

Okay dah tu je. Kalau ada citer best nanti aku update lagi, kalauuu ada wahahaha :p
Salam. 

p/s: Doakan kita and kengkawan will pass all the courses and will do better in this final exam Amin Amin =)

1 comment:

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 65
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/