Friday, 23 August 2013

Life Updates #2

Assalamualaikum 

ooo, ini keajaiban ! in a week shida update blog lebih dari sekali. elelele sekali je pun dah nak kecoh kecoh kan. ahaha rileks rileks sementara kita ada kelapangan waktu ni so update la belog puas puas. next month dah final exam tssk tssk T.T kejap je masa berlalu dah nak final pun. 

And alhamdullillah, exam lepas aku pass semua course. dalam ke-tidakberkeyakinan aku nak teruskan hidup  sebagai student asasi ni, alhamdullillah Allah telah memudahkan satu per-satu urusan aku =)
emmm, lepas je cuti raya tempoh hari aku dah makin busy. setiap malam ada study group and group discussion nak submit lab report. kengkadang je ada masa baru ada chance nak lunch or dinner ngan roomate. kalau tak memasing busy dengan hal sendiri. weekend pun kengkadang tu busy nak settlekan assignment.

 ooohh ye, cakap pasal busy nak settlekan assignment time weekend.......
so ! last week, me and my group member (fareez, mira, noris, farah, nadiah) went out to settle down our assignment on Ecology Research.


introducing driver gegirls yang kiut miut : Fareez =p


driver at the age of 18 y/o use TOUCH & GO ! kau bolehh? *bajett



Alhamdullilah, after 45 minutes from Puncak Alam we finally arrived at Hutan Lipur Kanching Rawang =)
Act, perjalanan memakan masa 25 minutes je but the GPS menggila tak tentu pasal  so merasa la we oulss sesat sampai nun masuk dalam jalan kelapa sawit bak ang T.T




haaa, gambar yang aku bajet kiut simbah simbah air tu, we oulss dah ada kat punca air terjun tu. maksudnya bahagian atas sekali la ! ini serius wehh kitorang panjat tangga bukit tu yang lebih tinggi dan mencabar dari tangga palam sebab nak sampai ke atas kot kot boleh terjumpa penemuan baru ke hahaha poyooos !
gambar kanan atas sekali tu, belakang dua orang kawan aku tu adalah laluan air terjun. seriauu aku tengok diorang buatnya tetiba tergelincir ke hape ke. ehhh risau kita -,-



Subhanallah, permandangan sangaaaat cantik.



yang ni dah otw nak turun :)

pas dah habis snap gambar interaction, competition ecosystem kat Hutan Lipur Kanching, we ouls decided to go to Taman Botani Kepong for futher research. Kalini, GPS tak buat hal dah huihui


Kat Taman Botani, ada peluang nak snap gambar binatang close up. datang kat tepi tebing kolam, kura kura  mai. olololol, we oulss acah acah baling rumput dalam kolam tetiba ikan meloncat loncat nak makan. mak aihh terujaaaaa gila wehh !



sebelum nak balik haruuuuuuss bertungkus lumus cabut kemuncut. wuwuwu T.T



last part, semua dah kelaparan yang teramat ! pukul lima petang baru lunch kat Tesco Rawang.
pastu, semua decide nak balik teruih sebab dah penat sangat hehehe 
otw balik singgah kat mcd, Fareez belanje we oulss mcd. tapi sebab semua gegirl kiut miut ni dah kenyang + penat so we oulss request nak makan aiskrim je. Thanks Fareez !

balik kolej, ready for class esoknya. assignment melambak lambak eyebag dah tersembul haha
but, for me I enjoyed it ! It's good to be busy macamni instead of takde buat apa apa end up membazir masa kat benda lain yang tak penting. bila dah busy ni, tak sempat nak fikir hal yang remeh temeh tahu =)


--------------------------------------------------------------------------------------------

Please forgive all my wrong doings, if I ever did anyway. Pray for me, as well as for my friends. May Allah protect us in everything we do. Terima kasih semua, terima kasih semua orang yang aku sayang, yang sayangkan aku yang sentiasa ada bila aku perlu, selalu bagi aku semangat bila aku down. selalu selalu selalu... aaaahhh semuanya ! Terima Kasih semuaa

Hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa kalian semua. Sayang korang lillahitaala =)

sincerely,
shidakhalim

No comments: