Saturday, 3 August 2013

Kisah aku dan Classmate

Assalamualaikum =)

Hai everyone!

Time flies so fast isn't it? Ramadhan dah tinggal beberapa hari je lagi :O tssk will miss this Ramadhan a lot for the time being =')  Hopefully, we'll meet again Ramadhan next year. Insha Allah..

And by the time ...................

Woow, tengok jam sekarang eh eh dah pukul dua. Ewahh, tak tidur ke makcikk? Hehe, kita dah tak boleh tidur ni, eksaited sangat nak balik Kuantan pagi ni. Ahaha, *tipu tipu tadi pas balik buka puasa dengan roomate sempat lah tidur kejap dalam dua jam cemtu, pastu dah jadi burung hantu. Tapi, takpe it was a worth time paid because ---> I will update about my iftar dengan classmate yang ohhemgiii awesome saaaaaangat! ohh :*

Sakura Kristal Setia Alam City Mall
01 Ogos 2013


Haaaaa, ini lah kisah aku dan classmate aku malam tu. Hahaha *gelak dulu

First, kitorang nak gi iftar kat SACC mall ni satu kelas kan. So ada yang decide nak sewa kereta and ada yang nak naik rapid je. As for me and a few of my classmate, we ouls decided nak naik bas rapid je. Alhamdullilah, we arrived there safely.  =)

Sampai kat sana, round dulu dalam mall tu sementara nak tunggu yang lain sampai, pompuan kan mesti pergi cuci mata tengok baju lawa lawa, tudung kasut handbag haaaa cakap je ape benda semuanya nak pergi usha. hehe =p usha jelah belinya idokk le.. And, after yang lain lain pun dah sampai, lelaju je kitorang pergi ke Sakura Kristal nak booked tempat and order makanan dulu as we ouls planned nak solat maghrib dulu lepastu baru bukak puasa sama sama . okay settle part ni. Hehe, sakura kristal ni tempat dia betul betul depan tasik ngan fountain depan mall ni so semua pun dah ter-over eksaited nak ber-Cam whore sebab ini serius wehh, cantekk la tempat tu! (ada jugak yang sempat verangan nanti nak buat garden wedding kat sini, lol) aku pun macam jakun pulak tak penah tengok fountain ke hape. Haha



tangan dah bergambar, kaki pun nak jugak. Baru lah lengkap kakitangan kan? haha *lawak ke?





 fountain ni, malam malam santeeeekk gila noks


 time dah bukak puasa =)


 sesi sweet men-sweetkan diri ngan cik nadiah =p


 tsssssk gambar gegar pulak
with our sporting mentor and her hubby and also the cutest Umar, ololo 




 bowling time! *ehhh, mana aku? Yes, Im the one who snap the photo lol

Lepas dah makan, kitorang solat isyak dulu dan naik level atas sekali for bowling time! Yeayyy, zemangat semua nak lawan sape kalah kena velanje yang menang. Tapi.. aku dah tak hengat sape yang menang malam tu. Heh -,-

Tapi, memang best la malam tu. tetibe ntah classmate aku semua jadi down to earth gila. sempoi and easy going. Haaaa, banyak dah aku tambah ayat berbaur nak mengampu ni. mihmih Alala, sebenarnya semua nak lepas tension sebab baru lepas exam kan kan? Hehe

Dan...........
Semannngggat sannnggggggaaaaat sampai tak sedar jam dah pukul berapa.....


..........................................................................................
...............................................................
.................................
............................




maka terhasil lah muka sadis ini. Haha
Tahukah anda time ni dah pukul sebelas lebih. sepatutnya kitorang balik kolej before 11 tahu. walaweyh, kitorang lima orang je yang terkandas sebab yang lain ada yang dah balik awal dan yang lain tu majoritinya bawak kereta. kitorang pun dah cuak berpeluh nak menangis tahu. macam mana nak balik ni, camne camne ? esok kelas pukul 830 oiii. sudah cuak T.T

the only solution yang kitorang ada is call budak laki minta tolong diorang patah balik and selamatkan kitorang. tssssssk
terharu wei, diorang sanggup patah balik amik kitorang. dah la malam tu ada road block, buatnya polis tu tanya apa korang buat malam malam ni haaaa, siapa mahu jawab? adakah diorang seludup kitorang bawak lari pergi Lombok? Hahahahaha

so, dua buah kereta viva yang dipandu oleh hero hero malaya telah datang menyelamatkan awek awek cun ini. *sila muntah bwekk bwekk



Tapi kan, diorang ni driver yang tak ber -ekhemmm- hemah kihkih. bawa kereta macam kitorang ada kat dalam roller coaster. punya lah laju. kat round a bout relaks je pecut pecut. tapi, laju laju pun, THANKS A LOT to them. kitorang selamat sampai kat kolej around 1230 cemtu =D





There are awesome funny and cheeky =)
Thank you Allah, I meet them, being apart of them and be granted to have them. I am a happy girl. Ohh, make them mine, always. so yeahhh, This is what we called Friendship .

Iftar, main bowling and part ter-kandas tu would be the unforgettable part ever. tak tahu nak cerita macam mana. bila ingat balik, serius nak tergelak je lawak gila hokayy =p
Yes, kitorang baru je dua bulan kenal tapi rasa macam dah lama sangggaaaat kenal =)
Thanks to all my classmate for making my day.
 Unforgettable = Sweet = Funny = Blast = Alhamdullilah =)

And pagi jumaat tu, ada kelas pukul 830 pagi. ada dua jam kelas ELC and 2 hours Maths lecture. semangat nak balik raya sampai pasang lagu raya dalam lecture hall tssssk



photo for last class harini. hehe

By the way, Have a safe journey to all my friends. kita balik hari sabtu 3 ogos pukul 930 pagi. tetibe rasa cuak pulak sebab dah lama tak naik bas. last time would be two years ago. Haha

Have a nice holiday everyone =)

with love, shidakhalim



p/s : sorry gambar tak tersusun. peace v, hehe
nak wish Selamat Hari Raya, awal lagi kan. next next entry baru wish ehehe :)

No comments: