Sunday, 4 August 2013

iftar with le roomate

Assalamualaikum,

Hey, mood excited bebeno ni. Al maklum lah dah cuti kan duduk je kat rumah, rasa ringan sikit ecewahh =)

Hmm, sebelum makin sibuk dengan persiapan nak raya ni, aku pikir aku nak update dulu blog ni puas puas. bila nak raya nanti aku nak focus untuk raya je (ewahh, time exam tak pulak kau nak focus camni kan?) eh eh tak tak, focus time raya tu maksudnya nak luangkan masa dengan sehabis baik dengan family. nanti bila dah balik kolej, manade semua tu tsssk tsssk

okay dah, panjang sangat explanation tu, hikhik =p

So, pada hari jumaat after we finished our class, me and my roommate planned nak buke puasa sama sama kat Burger Bakar Abang Burn dekat seksyen 7 Shah Alam. kitorang dah mengidam tahap dewa dewi nak makan BBAB ni. dengan berbekalkan keyakinan senipis kulit bawang kitorang pun naik rapid nak ke shah alam. 

bas rapid yang kitorang naik petang tu dah macam tin sardin oii ramai gila student nak balik raya. sesak yang amat T.T dalam bus rapid tu berhimpit dengan mamat bangla lagi aduhh pening pening waa

then, after 15 minutes.. dalam bus. keyakinan aku yang senipis kulit bawang tu telah bertukar menjadi senipis one cell thick. hahahaaaaaa tetiba aku rasa tak yakin yang kitorang akan sampai dengan selamat kat BBAB nuh. first sebab aku taktahu direction nak ke sana macam mana tooot T.T

maka, dipendekkan cerita, bila bus stop je kat depan Setia Alam City Mall aku tanya roommate aku :

"eh awak yakin ke nak gi BBAB ni?'
"err, nak turun sini je ke?"
"emmmm, rasanya ye hehe"

haha, plan nak ke BBAB telah pun bertukar plan ke SACC weee~~


gambar banyak noise sebab snap tengah berjalan hikhik



nak dijadikan cerita, kitorang sampai SACC around 630 cemtu. kitorang pun pusing pusing nak cari tempat nak berbuka.. pusing punya pusing semua food outlet kat dalam mall tu dah fully reserved -,-
hahaha, kitorang dah bayangkan harini kitorang berbuka puasa dengan susu coklat (farah bawa) dan roti twiggies (aku bawa) tssk tsssk

tapi, last last kitorang jumpa jugak tempat nak berbuka ------->
AYAM PENYET


hahaha, ye ibu ibu bapak bapak kita dua iftar di ayam penyet yaa. (ter-switch jadi minak indon sudahh)


 eh eh jangan kacau, nak makan ni ngapp !



                        
  aku pilih menu ayam penyet  and my roomate choose lele penyet (ikan keli) as the main course
(gambar courtesy from google, tak sempat nak amik gambar)
farah belanje kita makan pecel (amnomnomon)


 muka lepas makan, is ular sawa kekenyangan. sedap okayy mihmih
(abaikan meja yang sepah sepah tu, hehe -,-)


lepas makan, jalan jalan jap dalam mall, belanja roomate big apple teehee
keluar pergi mall pakai jubah wehh, bulan Ramadhan kann kann =)

lepas tu, kitorang pun decide nak balik sebab takut balik lewat nanti, takde pulak bus rapid. huhu perut kenyang suka hati alhamdullillah =)


tengah tunggu bus ni, amik gambar dulu weee
pipi ku kembong, hampir nak meletop. inilah bestnya pakai tudung syria, tak dapat nak sembunyikan pipi. hahaha




lastly, inilah wajah suci kami di bulan Ramadhan yang mulia ini.... (acecewahh)


alhamdullillah, had a great day with my roommate. hehe

Thank you for spending your time on my blog (sanggup baca tulisan aku yang ntahpapekan) =p

withlove, shidakhalim

No comments: