Tuesday, 21 May 2013

NEW CHAPTER, InshaALLAH Early of JUNE

Assalamualaikum !

Opss, sorry for my long absence! Aku takde cerita yang menarik nak share ngan korang semua sebab tu lah nak dekat dua bulan blog ini telah dibiarkan digantung tak bertali. Tak ber-update! Ishh, ini tak dapat dibiarkan *dah genggam penumbuk

Okay sorry sebab lama tak update sebab yang pertama aku takde benda best nak share ngan korang, pastu aku malas nak bukak laptop, malas nak upload gambar nak tunggu dia loading bagai. Pendek kata aku memang malas aaa. Sebab kedua pulak, haaa yang ni korang kena tengok older post aku. Lepas aku habis plkn, aku dok update pasal plkn laa konon kau patriotik gila kan pastu keluar result spm, aku membebel pulak pasal result aku. Then aku buat part time job. Aku citer pulak pasal part time job aku. Pung pang pung pang sebulan lebih je aku sempat kerja, dalam tempoh masa tu memang takde buat benda yang menarik pun. Dan aku pun kurang melagha depan laptop. Cuma adalah dua tiga kali aku online setakat nak tengok yang penting penting je. Itupun online kat phone je.

Haaaa, puas hati? Satu perenggan aku explain. Hakhak =)

So now we’re talking about a serious matter *like a boss 
After nearly sixth months tak pegang buku, pen, pemadam dll. Tulisan pun dah buruk mashaallah! cakar ayam pun lawa lagi dari handwriting aku. Hehe And Finally I am going to start a new chapter in my life very soon in early of June=)
Yaaa, ALHAMDULLILLAH. I was accepted to further study at UiTM Puncak Alam, Foundation in Science for one year. Again, ALHAMDULLILLAH =')

Allah has perfectly plan the best for me. He gave me this and I believe I shall be happy. InshaAllah, new life, new environment, new friends, new things alalala NORMAL la. Doa mohon kita cepat adapt ngan benda benda baru kat sana nanti. Mohon kuat semangat, lapang dada mudah terima lecturer ajar nanti. Ameen ameen

Haa, sejak dah dapat offer ni aiseeeh aku tidur malam pun tak nyenyak. Haha, aku baru je settle buat medical check up ngan payment bank. Thanks a lot to Syerod (roomate for four years kat MRSM Terendak dulu, dapat course sama kat UiTM) who helped me most! Thank you thank you =D

Well, to be honest I am excited from the beginning nak settle kan satu satu pasal registration ni. Sebab? 

1. FAMILY : sokongan yang diorang kasi buat aku sangat sangat terharu. Ibu ayah sangat banyak membantu. OHH, it makes me feel so touched! Thank you for sending me your du'a and your moral support are too precious for me =)

2. ME MYSELF : New chapter in my life is just about to begin. To do better and soon to help my family and balas jasa ibu dan ayah.

3. FRIENDS : Haa, bila aku dapat tahu ramai gila kawan kawan aku dapat sama course dan sama campus ngan aku. Serious, dah excited sangat taw. Pastu, bila dapat tahu kawan baik aku dan roomate aku for four years kat Terendak dulu dapat sama course ngan aku, wooo Double excited ni. Hehe. Ohh, kat sana nanti kalau korang tengok aku banyak leka dan main main, lupa diri, berjoli bagai silalah cepat cepat kasi penampar kat aku yee =p Bagi sedar diri sikit. Saling ingat mengingati di jalan Allah ni besar pahalanya yee kawan kawan =D

Emm, okay lah aku tak nak cerita panjang panjang sangat. Kalau aku sempat dan ada free time nanti aku update lagi.  
Take care, bye wassalam =)

No comments: