Monday, 25 March 2013

kids

Assalamualaikum,

I just went home from kerja, hikhik (bangga please) =p Masa kerja tuhh, as usual people comes in comes out from the shop. I was looking at them sambil tangan buat kerja and not just looking but observe them. Bhaha. And this this THIS scene (ulang tiga kali tuhh) atract me the most.

anak : ibu, aiman nak aiskrim nih..
ibu : nanti dulu sayang, tunggu ibu beli barang dulu.

maybe, ibu budak tu bawak duit cukup-cukup je nak beli barang dapur kot. Thats why she ask her son tunggu dulu. I guess soo..

30 second later..

anak : ibu, aiman nak aiskrim nih (tangan dah pegang aiskrim sebatang)
ibu : letak dulu nanti aiskrim cair.

See, kasih ibu *love. She convinced her son in a polite way. ' letak dulu, nanti aiskrim cair '
 Mana ada mak ayah dalam dunia ni yang nak bagitahu anak dia yang diorang tengah takde duit kan? 

And budak tu keeps on asking nak aiskrim nak aiskrim until ibu dia belikan. Yeayy!

Walaupun ibu dia macam nak marah jugak mula-mula tuu, at last ibu belikan jugak =)

Moral of the story : Appreciate your mum and dad !

Sekian, wassalam =D


1 comment:

Meyra John said...

Mari join sini, best!!

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/giveaway-topup-pearlcholic-birthday-by.html

Thanks!