Saturday, 9 February 2013

woot woot, im back!


Assalamualaikum,
Hai!
Fuhh (sambil mengesat peluh didahi)¬¬ After a month khenn? baru dapat bukak fb and update belog. Aiseeeh, the last post was on 31 dis 2012, thats means this post would be the first post for 2013. Haaha ;D
So ? Nak cerita apa ni.. Okay, honestly there are lots of story to share since aku pun tengah cuti sekarang ni. But, it takes time. Huaaaa, tak boleh nak janji bila boleh update citer banyak-banyak. Ive got so limited time, nak buat banyak benda lagi dalam masa cuti ni, here and there, hikhik =p

Btw, semalam lepas sampai Kuantan.. ibu fetch me dekat stadium since the bus leave all the pelatih kat situ. Penantian ku akhirnya berbaloi baloi, nearly one month duduk dalam kem plkn without such entertainment, finally, we re HOME!!

Back to the story, pas ibu ambil tuhh. We all drop by dekat clinic since i keep on mengadu yang im having a prolonged cough. Since my school year pun im having that kind of situation. Bila demam je of course la akan batuk-batuk jugak kan?  Asal batuk je, it will takes a few weeks nak fully recover.

Actually, risau jugak sebenarnya. Aku ni jenis yang tak suka nak consume ubat, malas nak pergi jumpa doctor. Senang cerita memang tak suka la benda-benda macam ni. Starting dia masa kat kem hari tu, aku demam. Then, aku pergi la medic kat dalam kem tu. Macam biasa la dapat Tablet PCM, ubat batuk bla bla.
Then, after a week batuk aku still tak baik-baik lagi. dah start risau since batuk tu ada kahak jugak.

Itupun aku still malas nak pergi jumpa doctor sebab malas nak skip latihan. Punyalah gigih khenn =,=' then, batuk-batuk tu pun berlarutan until nearly 3 weeks. So  imagine la macam mana ketidak selesaannya. huhuhu

Memang seksa la, sebab malam memang tak boleh tidur nyenyak. Sampai nangis-nangis kot. Imagine la, kau penat, mestilah nak tidur kan? Pastu, time nak tidur terjaga sebab batuk-batuk yang seriously sakit. Then, bila terjaga, dormmate semua tidur. Gelap+takut. Mesti la stress so burst into tears la jawapnya. Hahaha

Bila jumpa doctor kat clinic tu, dia suruh buat chest x-ray. Ambil sample kahak. Friday next week, kena g amik darah pulak.. So,im still waiting for the result. Result xray okay, alhamdullillah. result sample and amik darah nanti... still leave a question mark there.

Btw, ini je yang sempat dikongsikan. I'll update some more but i can't promise uoulss semua bila. Next update will be about the life of being a wirawati at Kem PLKN Cheneh Cemerlang Kemaman =)

See u soon readers, wassalam =D

No comments: