Tuesday, 18 December 2012

thought :')


Assalamualaikum,
hai! haha, kan aku dah cakap aku kalau dah start berbelog ni, boleh kata hari-hari aku nak update belog. so, what is the topic that we're going to talk about? gaaa -,-'

okay, this is just a thought. aku tulis ikut apa yang aku rasa betul and its just my opinion. if you think it is wrong, so that is it. if you think it is good for you, then take the benefit from it :)

huhuu, ahamdullilah :)
life is getting better now. walaupun, there are so many things to do, to worry, to think and to deal with, i think life is getting meaniful more than i thought how it was. basically, aku ni jenis manusia yang sangat percaya pada kehidupan. meaning, you have to live your life to the fullest then you will never live with regret. seriously :')

kalau boleh kan, aku dah tak nak bazirkan hidup aku dengan benda-benda yang tak berfaedah. kalau boleh aku nak cuba berusaha untuk memperbaiki kelemahan diri so that suatu hari nanti aku boleh contribute something untuk diri aku and yang paling penting keluarga aku. aku bukannya a super perfect person pun, aku pun banyak jugak buat silap dalam hidup aku ni. but, remember that, you'll never be somebody if you never did anything during the past. huhuu


to be who i am today, its just like something that i never expect to happen in my life. i've changed. i think so. belum secara total lagi, but i'm really try hard for it. kalau nak berubah, kita jangan fikir Allah terima atau tak, itu urusan Dia, yang penting kita berusaha melakukannya. That is the phrase that i keep on reminding myself. lagi satu, dulu kalau aku nak buat sesuatu, aku selalu fikir, nanti orang akan cakap camni, nanti orang kata aku ni macam ni, nanti orang akan mengata aku macam-macam. ohhh, please stop that kind of silly thingy! seriously, kau takkan boleh hidup kalau kau asyik fikir cakap-cakap orang. dulu, aku macam tulah. fikir sangat apa cakap orang, last-last jadi noob macam tu jugak. tak kemana pun. haha

aku doa sangat-sangat, Allah istiqamah kan pendirian aku dalam apa jua perkara yang aku buat. kalau perkara itu baik untuk aku, permudahkan urusan aku dan jauhi aku dari orang-orang yang tidak menyenangi aku. serious wehh, aku nak jadi hamba Allah yang taat perintahNya, anak yang baik, sahabat yang memahami, pemimpin yang hebat, isteri yang solehah (when i get marry nantilah kan), ibu yang penyayang (bila dah ada anak nanti, tapi doa awal-awal, hehe) and finally, manusia yang berbakti kepada agamanya. Aminn...

buat baik memang kena banyak bersabar sebab memang banyak gila halangan.



lets pray for us, to be the better muslimin or muslimah :)

wasssalam, :)

No comments: