Monday, 31 December 2012

the 2013

Assalamualaikum,

Alhamdullillah, Im here.
I think this would be the last post for 2012 and If panjang umur, kita jumpa lagi di 2013. InsyaAllah..

Well, to describe how 2012 has treat me... aku rasa bnyak gila kot. 2012 would be the best year ever for me, the tough year ever, the tearfull year and some more lagi. Waaa, tak tahu nak describe camne.

Tahun ni, tahun paling susah, tough, pressure untuk aku. Sebab? Most of all, sebab SPM. Aku banyak kali nangis time belajar tahun ni. Penat sikit, nangis. Tak boleh buat sikit, nangis. Tak faham, nangis. Stress, nangis. Banyak keje ngan Bwp, nangis. Kena marah, nangis. Down sikit, nangis. Huhuu, aku banyak kali nangis sampai aku rasa macam letih gila dah. Sampai rasa give up and aiseeeehh, penat dengan kehidupan ni.  

And you know what? This is the very first time in my life i lost my temper! Pehh, aku rasa aku dah tak kenal dah diri aku time tu. Ohh, setan! Kenapa lah kau rasuk aku sampai macam tu. Marah tu dari setan. Astaghfirullah..
Itulah, 2012 pada aku. Tahun yang sangat memenatkan.

But, im so lucky to have my family to support me, friends to give me strength whenever I was extremely dying with the hectic schedule and teachers who help me a lot =') 

How I miss 2012 now..

2013?? 

I dont know how it will turn to be? I wish, Allah will always by my side. Allah is The Best Planner, so Im truly sure HE has planned the best for me. Grant me with success and happiness =') I wish, dapat lagi jumpa kawan-kawan yang hebat, awesome and baik macam SUZURAN. Yang penting, I'll try to 'adjust' mana yang tak betul dalam diri ni supaya boleh jadi A better Muslimah. Tahun depan dah 18 tahun, semakin bertambah usia, haruslah semain bertambah kematangan. Amin.




Ya Allah,
Peliharalah aku, Iman ku, Hati ku da Jiwa ku dari tersasar jauh dari landasan Mu. Berikanlah aku kekuatan untuk melalui cabaran dunia dengan ketakwaan agar aku selamat di Akhirat nanti.
Pelihara keluargaku, sahabatku dan orang-orang yang aku sayangi dari tipu duniawi.
Permudahkan urusanku.......


Till then, Welcome back to school to adik-adik yang akan meneruskan perjuangan menimba ilmu.
Kawan-kawan yang dapat SPC, congrats! Ganbatte!!

Im off, away to PLKN Kem Latihan Cheneh Cemerlang, Kemaman.
Wassalam..

with love, shida khalim.

1 comment:

Daddy Zuki said...

Salam. Harap sihat sentiasa. Pakcik dari segmen http://jukdin.blogspot.com/2012/12/bloglist-blogger-baharu-2013-segmen.html dan berharap agar kita boleh saling 'follow' antara satu sama lain. Terima kasih dan Happy blogging!