Thursday, 6 December 2012

my story #2

Assalamualaikumm,
hai uoulss :)

Pheww, lama tak update belog. kuikui. dalam masa hampir seminggu ni, having a great time ngan family pergi jejalan sampai perak, penang, kedah and finally perlis. selamat sampai dirumah semalam after nearly 9 hours atas highway. hahaks :) dapat pergi padang besar, shopping2 barang murah and dapat tengok sunset, lol ! fengsan, chanteqq :D

okay, this is my second story. its all about the wishes that i received from different people and yet so meaningful :)




5 NOVEMBER 2012,
wehh, tarikh hape ni? lol, ada dua peristiwa penting yg berlaku pada tarikh ni.. :') 
firstly, it was my 17th birthday celebration and SPM EXAMINATION !!
 huhuks, dah 17 tahun dah. semoga dengan pertambahan usia ni, semakin bertambah lah kematangan aku dalam menempuhi kehidupan ini. sangat terharu sebab i still received so many wishes from them even hari tuhh, first day SPM.. they still sempat nak wish 'happy birthday, shida' *terharu



'hpy bufday 2 u shida ! ak doakan kau dpanjangkan umur, murah rezeki, dpt jodoh yg soleh, bjya ddunia dan dakhirat.. n cemerlang dlm spm esok, amin....'  : iman's (bestfriend)


'hoi kembo! aku nak tido awl jd aku wish sekarang, " hppy bday and gud luck!"  :  ilyas (kembar lain mak lain bapak, lain darah.. lain semuanya. hahaha)


'saengicunkahamnida, saengicunkahamnida, saengicunkahamnida.. may Allah bless u. :) all the best, stress for 9A+.  :  syahda (roomate and bwp mate)


'shida, hepi bday! aq nak call kau semalam tkut kau da tido je.. gud kucktaw spm doakan aq kita kite sme dapat 9A+ spm k, hehe.. :  sherod (bestfriend and roomate for 3 years kat mrsm tdk)


'Saaaayaaang. happy birthday :* straight A's aminnn.' :  hanna (bestfriend from mrsm tdk)


'HAPPY BIRTHDAY, ANGAH. IBU TERLUPA SEBAB TERLALU INGATKAN SPM ANGAH. ANGAH MEMANG TERBAIK :  ibu :')


'welcome to 17, shida ! huhu~'  : nick (bwp mate)


'shida, hepi besday! kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi. gud luck in your whole journey of life and hope you'll find a guy that you seeking for :) sincerely from : sanahot  : hasanah (bwp mate)


'thank you to all yg wish ! may allah will bless each and everyone of you. terharu :') and this is all the wishes yg still ada dalam inbox phone. yg wish kat fb pun thank you so muchhh, lol :) '
and these are the wishes from different people regarding to the spm examination. ohhh, mekasih banyak sebab the wishes counts a lots for me :D


'all the best dear... remember this is your final battle after 2 years.. we'll pray for you guys..say good luck to others bwp too...'  : teacher lin (penasihat bwp)


'all the best'  : adik


'insyaallah. redha kami bersama kamu. do well in your exam. gudluck. allah with you'  : ustaz redhuan (penasihat bwp)


'to all my student.. i would like to wish you..dont worry, you'll learn it all, dont fear, dont let your spirit fall, believe in yourself and in what you know, and tomorrow on your exams your knowledge will show. wish you best of luck in your exam !...'  ; teacher aini (chemistry teacher)



'thank you to all my family, teachers and friend yg banyak bagi support, du'a, and wishes... walaupun, tarikh spm jatuh pada tarikh yg sama dengan tarikh bday... but, i felt that this year is much more meaningful compared to the previous years. i have lotsa friends to support me. thus, making my day become very precious. 
walaupun, tak dapat dinafikan.. most of my family tak ingat langsung hari tu bday sy.. but tak terasa sedih mana pun sebab perasaan nak menghadapi spm tu lebih kuat. soo, tak terasa sangat yg hari tu bday sy. just terfikir, ehh... da 17 tahun rupanya aku ni. hahaaa, alhamdullillah, allah mudahkan urusan dan panjangkan umur sy....'

:') thank you uoulsss...



p/s : i love suzuran and i've just started to miss suzuran...lol :)


No comments: