Wednesday, 28 November 2012

my story #1

Assalamualaikum,
hai to all :)


alhamdullilah, masih diberi  kesempatan oleh Allah untuk meneruskan niat sy untuk berkongsi macam2 cerita dengan semua yg sudi membaca blog saya, hehe :D hari ini, memang mood bersemangat sangat nak cerita pasal zaman sekolah sy yang baru je berakhir semalam. haha :') yaa, memang banyak sangat kenangan ! rasanya tak cukup dengan satu entry je. for sure akan ada lagi sambungannya lepas ni. huhuu :)




pertama sekali, rasanya ada yang sudah pun mengetahui sy merupakan salah seorang ahli Badan Wakil Pelajar (BWP) bagi sesi 11/12 di MRSM Kuantan. Alhamdullillah, saya diberi kesempatan oleh Allah untuk mendapat kepercayaan guru-guru untuk memikul satu tanggungjawab dan amanah yg sangat berat ini. walaupun macam tu, pada sy amanah ini merupakan satu momen terindah yg pernah sy lalui sepanjang bergelar seorang pelajar. walaupun tugasnya amat berat tapi, sy percaya sebuah amanah yg kita pikul dengan keikhlasan, insyaallah.. kita akn mendapat ganjarannya suatu hari nanti.



*gambar atas ni, kitorang bagi pada setiap seorang penasihat kitorang. right after our stepping down ceremony, tearsss :')


sepanjang bergelar seorang ahli BWP, tak dapat dinafikan banyak sangat ilmu yg sy pelajari. sedikit sebanyak, semua ilmu tu banyak mengajar sy menjadi seorang yg matang dan banyak bersabar. sy akui, sy ni manusia yg tak sempurna, banyak kekurangan jadi adakalanya.. kerja yg sy lakukan tak dapat nak memuaskan hati semua pihak dan banyak cacat dan celanya :'( insyaallah.. semua orang akan belajar daripada kesilapannya...


sepanjang hampir setahun memikul amanah ni, sy diberi kesempatan untuk berkerja dengan tiga orang penasihat yg sangat hebat dan komited :) mereka adalah.. jengjengjeng :p

1 : Teacher Zainol Azlin 
                2 : Teacher Nurul Shahiezli Aqilah
3 : Ust Muhd Redhuan

thank you so much to the advisors :)


dan, sy juga berpeluang bekerjasama dengan 14 orang ahli BWP yang lain termasuk sy. hehe :) 

lets take a view on our photos :p



 *punya la susah nak shoot pose macam ni, hahaa :)


bila mendaftar je di MRSM Kuantan untuk sesi pengajian 2012, Cikgu Syahmi @ ketua warden telah menentapkan kitorang semua kena duduk satu compound. woow! alhamdullillah, permintaan sy telah diperkenankan. hehe :) rasa sangat happy sebab sekurang-kurangnya, bila dah jadi roomate ni, insyaallah.. ukhwah kitorang akan jadi bertambah akrab. secara totalnya, apa yang boleh sy simpulkan.. keakraban antara sy dengan BWP perempuan terutamanya mmg sangat rapat. bila dah habis sekolah ni, teringat balik berapa hari before habis sekolah, kitorang rapatkan semua katil dalam bilik. tidur ramai-ramai atas satu katil :') wuwuwu. 







*the guys are the prince konon-kononnya la, haha and the girls are the damsel in distress, kihkih :)



hujung minggu terakhir kat maktab hari tu, sy sempat lah jugak melunaskan satu niat murni sy yang dah lama sy niatkan. alhamdullillah, Allah mudahkan urusan sy. walaupun, pada mulanya mcm bnyak sangat halangan yg terpaksa dihadapi hehe :p actually, sy dah lama berniat nak belanja famili bwp and rumate sy makan cake. antara halangan yg terpaksa ditempuhi ialah... taxi are not available at that time. sebab ? kat kuantan ada jom heboh on that weekend. hmmm. pastu, takde warden nak sign kad outing. but, finally.. berjaya jugak keluar. soo, sampai je kat kedai cake, puas la memilih nak beli cake apa. and at last, syahda tolong pilihkan BLACK FOREST CAKE :)




ilustration only, hikhik
tapi, hampir sama la dengan actual cake tuu.






masa makan cake tu, kitorang hanya diterangi oleh cahaya lilin cake and lilin yg orang biasa guna kalau blackout tuhh je. mmg romatik la suasananya. makan cake pulak dekat tengah-tengah court tennis yg telah diubahsuai jadi court futsal. hahaa :) pastu, sy dengan penuh evil nya telah memulakan peperangan dengan cream cake. habis penuh tudung and muka dengan lumuran cream cake, hikhik :)





*paling suka gambar ni, :)




kenangan yang paling tak dapat dilupakan ialah lepas je kitorang letak jawatan, seriously terasa rindu gila nak meeting :') sebabnya, jarang sangat lah kitorang meeting dalam keadaan yang serious. sekali sekala je mood serious tu muncul. huhuu :p biasanya, kitorang gelak2, usik mengusik, share cerita pasal macam-macam perkara.. usik megusik antara kitorang ni dah boleh dikatakan sebagai satu benda yg normal. takde istilah nak touching or marah :) and you know what ? even, after letak jawatan pun, we still get connected to each other tau. soo, our bonding never end even kitorang dah letak jawatan :') *rindu


last but not least, if there is anyone of you yg terbaca entry ni, or sebab i forced you to read it, hikhik :) 


remember these words saying, 

frankly speaking, i never expect in my life that i would get the chance to know each and everyone of you. it just like a thing that at first i thought that it was a dream. but now, i realize.. it was a REALITY ! i did cry after kita mkan cake sama-sama malam tu. sebab ? i have no exact reason. but, im just going to miss every single things that we have gone through together :') 

thanks a lots for those meaningful friendship that we had built together. may ALLAH will bless our friendship till forever :)


radzi, shukri, basheer, amin, hazim and azri
yana, piyah, syahda, nana, farah, nick and hasanah







byshida's




p/s : all those photos are captured by @fadhilizzat
thank you so much fadhil sebab sudi melayan karenah kitorang yg bergambar keliling maktab ni. dari depan padang sampai laa depan gate maktab, hikhik :)




No comments: