Monday, 17 September 2012

my future is another 45 days count..

Assalamualaikumm..

hai :)
hari ini sy masih di rumah, walaupun sepatutnya dah kena balik maktab. rasa macam tak sedap badan. selesema dah nak dekat 3 minggu tak baik-baik. esok, pagi-pagi lagi dah kena balik maktab. pukul 11 pagi ada exam paper. haaaaissshhh :'(  life getting to be very miserable !

rasa macam nak spm cepat-cepat habis. tapi, dalam masa yg sama takut nak menghadapi spm. its all about my future. ya allah... takut nak hadapi semua tu. its not that kind of easy laaa..... before balik cuti hari tu, sempat lah jugak pergi tengok markah paper 1 add maths. adoyai :( langsung tak membantu nak bagi rasa macam effort sy selama ni berbaloi. seriously... sedihh :( tapi, tak tahu nak buat apa da. cikgu, sorry :(  bukannya sy tak usaha... dah usaha tapi, mungkin usaha sy tak cukup lagi kott.. entahhh...

sebelum balik hari tu jugak sy pergi usha course yg ditawarkan untuk program spc. ya allah.. most of the course offered semuanya nak kan kelayakan yg boleh tahan tought jugak. rasa macam nak meraung je. sy tengok course psychology.. nak kena ada at list A- sejarah.. medic ? tak payah cakap la. lagi la tought. accounting ? sy tak amik account untuk spm, lagipun mmg tak minat. engineering ? juga bukan bidang yg sy minat. last-last sy dah tak tahu nak jadi apa dah habis sekolah nanti. hahaa :'( 

kadang-kadang bila sy fikir balik.. at this killing moment.. sy kena berserah pada takdir ALLAH. rezeki di tangan tuhan. Allah yang tentukan segalanya. tapi, entahlah... cikgu sy pernah cakap, disaat-saat akhir awak nak spm ni, dah tiada apa lagi yg mampu bantu awak, melainkan hubungan yg baik dengan Allah.. selain drpada hubungan yg baik dengan guru dan usaha yg berterusan.. ustaz sy pun ada pesan, banyakkan solat dhuha.. insyaallah.. Allah murahkan rezeki kita..

sekarang ni, tengah tunggu result trial MARA. harapannya, biarlah resultnya lebih bagus dari pre-trial hari tu. walaupun pre-trial hari tu tak lah teruk sangat. tapi, harapan untuk trial ni jauh lebih tinggi. dengan result trial ni, sy akan usaha untuk apply scholarship, program spc, program abroad dan program dalam negara dan sebagainya. insyaAllah.. ada rezeki sy nanti.. doakan lahhh.... :) aminn insyaallah..



No comments: