Friday, 3 August 2012

a moment :')

Assalamualaikumm !!
hye oulsss :) i'm back.. alhamdullillah, i'm already here ! 

RAMADHAN ;


saya dapat cuti 3 hari sampai hari isnin ni. hmmmm, macam biasa duduk kat rumah je, tak kemana-mana pun. even, bazar Ramadhan pun tak sempat nak pergi dan tak berkesempatan nak pergi lagi. hehee, sebenarnya bagus jugak :p tak selalu pergi bazar Ramadhan, maksudnya tak bnyak laa duit yg dibazirkan nak beli itu ini. tengok air kaler purple, tergoda :* tengok kuih kaler lain macam sikit je, dah tergoda nak beli. haaaha :D so, kat maktab hari-hari merasa air tangan penuh kasih sayang dari pekerja dewan selera.. mmg menyelerakan :) thumbs up ! tapi, bila kat rumah, simple macam mana pun ibu masak, campak-campak mcam mane pun, mum's cook always the best ! mkanan kat ds yg sedap sampai jilat-jilat jari pun tak boleh lawan mehh :p

sepanjang bulan Ramadhan ni juga, selain berpuasa.. sy juga tak ketinggalan utk melaksanakan ibadah terawih sama mcam umat islam yg lain. setahun sekali je bulan mulia ni muncul kan.. so, kita kena rebut peluang ni dengan sebaiknya ! tak boleh tinggal macam tu jee.. tp, faham-faham la ada masa yg tak mengizinkan tu, mmg tak dapat nak elak lah, hikshiks :p selain dari terawih, sy tak ketinggalan join program usrah yg dianjurkan oleh badar kat maktab. bertadarus setiap petang dan selepas maghrib. alhamdullillah.. semuanya berjalan lancar :) insyaALLAH, Ramadhan kalii ni akan jadi lebih bermakna dari tahun lepas..

hmmm.. sepanjang bulan Ramadhan ni juga, jadual kuliah sy sangat padat. sampai tak terkejar-kejar rasanya. penat ? toksah tanya laa.. penat sangat. tapi, sy yakin.. dugaan yang Allah bagi ni, insyaALLAH akan mendatangkan kemanisannya nanti. aminn..

LIFE ;



hikkshikks ;p perasan tak, entry kali ni nampak mcm sangat formal kan ? sy pun tak tahu kenapa. mybe tadi tengan cakap pasal Ramadhan kott, sooo, serasa mcam sayu sikit. takut-takut ni kali terakhir sy jumpa ngan bulan yg mulia ni. hmmm.. 
life is getting very busy now. but, its okay :) im getting to use with it. exam baru je habis berapa hari lepas. so far.. it was better than before. i think soo. = =' jadual kuliah semkin padat, banyak aktiviti maktab yang dah tersusun untuk kitorang. kena banyak-banyak bersabar lagi-lagi tengah bulan Ramadhan ni. kalau tak makin kurang berkat bulan Ramadhan ni. hehe :) 


MY WORDS ;
fuhhh.. entry kali ini sangat lah takde pengisian dan sangat lah tidak bersemangat ! sy sebenarnya tak de idea nak menaip tapi tangan ni gatal sangat nak jugak tulis something kat blog ni. hmmmmm.. sy sebenarnya ada something nak share dengan semua readers.. tapi kena tunggu maybe lepas SPM kot.. mybe masa tu lah masa yg paling optimum nak cerita kat blog ni. sekarang ni belum begitu sesuai. takut-takut kalau cerita sekarang, jadi benda lain pulak. hehe :') bunyi macam gempak kan ? hahaaa.. tunggu.................



No comments: