Friday, 20 July 2012

= ramadhan + exams =

Assalamualaikumm !!
haiii semuaaa :)

apa khabar ? semoga sentiasa sihat, insyaALLAH. Alhamdullillah.. 1 Ramadhan sudah pun menjengah. maka, semua umat islam di seluruh dunia akan menumpukan niat dan ketaqwaannya hanya kepada yg MAHA ESA. biznillah, Ramadhan tahun ni tak kan menjadi Ramadahan yang terakhir untuk kita semua. hmmmm, sambil-sambil tu jangan lupa tau, jaga tingkah laku sepanjang bulan Ramadhan ni :p hehe. macam yg kita semua tahu, syaitan semua dah diikat, jadinya.. musuh utama kita sekarang ni adalah diri kita sendiri. hikshiks, pandai-pandailah berlawan ngan nafsu diri sendiri yee ! 




hmmm, another issues yg nak dibangkitkan adalah, 23 Julai ni, i'm going to have my PRE-TRIAL SPM  :) *act, sy tak tahu emoticon apa nak letak, heheee :) memandangkan exam tengah bulan puasa, mmg kena kuat semangat lahh. bila tengok schedule exam next week, mmg bnyak paper waktu petang. most of them subjek yg tough. soo, sy sangat takut kalau sy mengantuk. mengantuk ni bukannya boleh tahan. tiba-tiba tengah khusyuk jawab paper exam.. papppp ! dah shut down. pfffft =,=" part ni mmg tak boleh nak cakap apa laa. lagi satu, exam kali ni kat dalam hall.. hall ber'air-cond' pulak tuhh.. mmg sedap la kalau lena dibuai mimpi indah. haissssshh, dugaan-dugaan ! kena kuat semangat, banyakkan bersabar, insyaAllah, ALLAH akan permudahkan urusan kita semua :)




as the examination is just a few days from now, so i would like to share a few quotes for those who feel less motivation, anxious, nervous, afraid and some more. guys, i feel the same too. but, we're all muslims. we've faith to believe and the best is we have ALLAH almighty. He is the best planner. Allah knows what is the best for us. maybe, we still cannot achieve success this time because Allah wants us to work more ! He is keeping a good news for us when the actual result come out next year. hikshiks :) keep praying and never lost hope to ALLAH. 




pray for me and for my friends :)
may ALLAH bless me and so do my friends.



                                                                                                                       with love, shida :)



No comments: