Saturday, 9 June 2012

it was a lesson, :'(


Assalamualaikum semuaa, 




walaupun sy tak suka kucing, tapi entry kali ni sy amik jugak muka kau ehh cik kucing untuk menempel kat blog sy.  sobsob :'(   sebenarnya sy baru je dapat result final exam hari tu, semalam pak cik posmen hantar kat rumah.  kebetulan masa tu, sy takde kat rumah, sy kat rumah kawan sy.  nak siapkan projek Newspaper In Education.  jadi, sy memang berdebar tahap gaban dan takoooot gila !  sebenarnya, sy memang tak menaruh harapan yang tinggi setinggi gunung kinabalu apatah lagi gunung everest sebab sy memang takooot sangat.  huahuaaa !!

seperti yang korang boleh agak melalui pengamatan korang pada gmbar kat atas tu, sudah pastinya.. result sy mengecewakan kan ?  ntah, sy tak tahu nak kata macam mana. cuma sy tak dapat 3.5 above and sy tak dapat capai apa yang sy nak. sooo, sy dapat simpulkan, memang sy merosot. sedih ? toksah cakap laa.  sedih sangat............

sy mengambil masa yang agak lama juga nak tenangkan hati dan fikiran.  sy jadi down and lost !  as usual, ibu ngan ayah tak berhenti bagi kata semangat.  ibu cakap, takpelah.. spm nanti do your very best.  hishhhh, tak tahu ke sy dah kecewakan diorang ?  walaupun cuma result exam je ?!
ibu, ayah... im so sorry..
sy pun taak tahu macam mana nak berdepan ngan kawan-kawan kat maktab nanti. balik je maktab nanti, mesti dihujani dengan pertanyaan, result kau macam mana ?  argggghhh, please... it stress me a lot.  sy cuma nak bagitahu, bila sy stress, macam-macam benda sy tak boleh buat. kadang-kadang hati sy boleh jadi tak tenang macam orang mati laki.  

serious, sy tak tahu nak buat macam mana. sy takut sangat ni.. envy -,-'  memang la kan. hahaha. shida be strong ! ouhhhh, rasa macam nak meraung je.  sy kecewa, tapi sy tak tunjuk.  congrats pada yang dapat 3.5 tu.  sy tumpang gembira.  apapun, life still goes on.  walaupun, ada kawan sy yang bagi semangat cakap pointer tu tak  penting hanya setakat dalam maktab je, luar dari maktab nanti takde orang tanya pointer pun.. orang akan tanya result spm.  for me, it was just an escapism.  pffffttt -,-'

' start a new day bangun je tidur pagi esok.  pastu, cakap kat diri sendiri.  saya boleh buat !  i need time nak pulihkan semangat dalam diri.  memang saya kecewa, tapi sy tahu sy tak boleh berterusan macam ni.  kalau sy kecewa, sy hanya merugikan diri sendiri.  sy tak boleh cepat mengalah dengan dugaan.  a lot to improve.. yes, i admit it.  lusa dah nak balik maktab, maka bermulalah semester 2. pantas kan masa berlalu ?   terlalu pantas.  sampai tak tahu yang selama ni banyak gila masa dah dibazirkan. main-main semua.  astaghfirullah... '




thats all.



No comments: