Wednesday, 30 May 2012

short conversation ;p


hyeee, selamat malam semuaa :)
okay, mulaa-mula sekali hari ini nak ucap syukur bnyak2 sebab dah mula buat homework. walaupun baru sikit, tapi its better than nothing kan ? hehe :)  sikit-sikit dulu, nanti siap laa. insyaALLAH.

ermmmm, back to the short conversation yg sy nak cerita ni. masa mula-mula tulis pun dah rasa macam nak tergelak. sekarang mmg dah tergelak punn. :)  nak tahu kenapa ?  lets us go further.. jengjeng :p




angah (saya) : wahh, ibu beli almari baru. heheee, dapat juga ibu beli ehh.
ibu : a'ahh, baru jee. 
angah : kenapa tak beli yg besar sikit, bnyak lagi piala yg nak letak. ( ibu beli almari kaca yg nak letak       piala tuhh ) 
adik : *menyampuk. kau la beli ngah, kau kan bnyak duit !
angah : bnyak duit apa benda nya. mana ada.
ibu : angah bnyak duit, nak simpan laa. nak beli laptop nanti nak guna masa belajar kat u.
angah : ehh, tak laa. angah bukan simpan duit nak beli laptop laa.
ibu : habis tuu ?
angah : nak kahwinnnnnn. kahkahkah :D

lepas tuu, semua pun tergelak terbahak-bahak. ibu pun dah mulakan ceramah nya. hahahaha.

ibu : emmm, hantar anak belajar tinggi-tinggi.... rupanya nak kahwinn.
angah : mana ada. main-main jelahhh.
ibu : dah ada boyfren ke ?
angah : *gelak. tak de laa. spm pun belum ambil lg.

bersambung la dengan mcam-mcam lg, tak perlu diceritakan disini. tak sesuai utk tatapan umum. 18SG. hehe :)

emmm, apa yang sy nak cakap kat sini. it is not about, gatal nak kahwin or what so ever. kahwin tu benda halal. sy ingat lagi ada seorang hamba allah ni cakap kat sy.

" tak salah kalau nak berangan pasal kahwin ni. kita bukan gatal nak kahwin pun. cuma, kahwin ni kan pasal masa depan. kita merancang masa depan. orang yang gagal adalah orang yang gagal merancang masa depan. in fact, kahwin tu benda halal. maksudnya, kita idamkan benda yg halal. itu 100 times lg bagus daripada buat benda2 yg haram disisi islam"

haaaa, itu sebenarnya yg sy nak bagitahu. bukan sebab gatal sangat nak kahwin laa. nak kahwin apa ke jadahnya, pocket money pun tak beriban pun lagi. harta apatah lagi. konklusinya, mmg tak lahhh nak kahwin dalam usia yg muda ni. jauh lagi.
tapi, ingat ! jodoh ditangan tuhan. its beyond our expectation. yg pentingnya, kena doa supaya ALLAH temukan kita dengan jodoh yg terbaik untuk kita. insyaALLAH. 








No comments: