Monday, 5 December 2011

smokers ? eww !

Assalamualaikum , lovely nite everyone :)
hehe :D . act tade idea pun nak story mory pasal ape , tapi ttbe tngah aku ronde2 kat fb org (opss , ak bkn stalkers oke !) , aku tjumpe one statement nih , 
"ape ke jadah ny pompuan nih , cakap x suke boys yg smoking , tapi bile dpat bf yg ensem , teros suke , bole pegi mampos lah dengan ckap2 kosong kau tuh ! grr--' "

 
haha , boy smoking ?
honestly , aku pun mmg x suke boy yg smoking nie , kalau aku nak cari future husband aku nt pun , aku akan make sure yg die ni bkan smokers ! and i'm very sure , most of da girl out there pun , mmg x suke dgan boys yg smoking ni ! nak tahu nape ? 
merokok tu dah terang2 berbahaya utk kesihatan .


biaseny boys ni rase dorg tu macho sngat lah bile dpat sedut asap karat tu , eww .. tolonglah , sesak jiwa raga ! nape lah korang suke sngat nak buang duit korang utk beli sekotak rokok yg for sure tade ape2 benefit untuk kesihatan korg =.=' 
korang x macho lah bile suka merokok nih , bibir jadi hitam , mulut bau longkang (opss!) 
hishhh .. snang ckap mmg x adeape2 yg best lah ..
aku tngok gmbar2 kat kotak rokok tu pun rase x berselera taw ! 
beli chokichoki lagi bes lahh ! haiyaa :) 

kalau korg yg merokok nihh nak mati awal2 sebelum tibe waktunye , silakan ..
tiada halangan , tapi , ta payah lah nak libatkan orang lain jugak dgan melepaskan asap karat tu sesuka hati .
perokok pasif (people who do not smoking but they sniff the smoke expelled by the smokers) ni , lebih jauh berisiko nak dapat kanser paru2 daripada korang yg dah terang-terangan hisap rokok !
berhentilah membakar duit tuhh ! mbazir sahajaa laa ... XD

No comments: