Thursday, 1 December 2011

love or like ? =.='

peace be upon all of you :) salam semua !
hari ini kite nak cakap pasal ape ea ? ermm ... slalu gak jadi camni , bile dah duduk dpan skrin leppie nih , semua idea yg bnyk2 nak mencoret-coret hilang begitu sahaja .. hehe :) normal scene kan ??  :D
btw , i just got an idea .. td , time ak tngah msj ngan bestfren aku .. die tny aku one question , yg buat aku thenti jugak , fikirkan da best answer to answer his question ..
ap beza antara suka dan cinta ?


korang rase ape beza nye ? susah jugak kan nak jawap .. mcam x de beza kan ? tapi sebenarny , bila dipikirkan , ad beza lahh ..
pada aku , bila kita suka someone tu , kite tngok die skali , kite dah rase suka , pastu lama2 rase suke tue pun hilang , mcam daki kat badan , bile kite buang hilang lah .. ( burok btol kan psamaan aku , x de kaitan langsung ! haha :D ) . lpas tu , bile kite jumpe orang lain , kite rase terpikat pulak kat die , kite pun suka orang tue pulak .. 
tapi kalau cinta , bila kite tngok die , kite dah falling love in first sight , mngkin boleh digambarkan macam tu kott .. dan , rase cinta dan sayang kite pade die smakin bcambah , smakin tebal from day to day .. ( jiwang sehh ! :p ) . lepas tue , terdetik dlam hati kite , die adalah jodoh kite , yg dah ditetapkan oleh Allah untuk kite . yg pastinya , rasa cinta dan sayang tue susah nak buang dari hati kita . 
ini cuma pandangan aku shje , its depends on ur own perception .. 


and then , kwan ak pulak bagi pndapat die .. die kata .. " kalau orang yang kite cinta sedih , kite akan turut menangis , tapi kalau orang yang kite suka sedih , kite akan berusaha nak buat die gembira " hermmmm .... btol jugak kan ?? 
apapun , its back to your own perception ! appun pndgan anda , itu prinsip anda ! :) 

when you give true love , you deserve to get true love back !

No comments: