Monday, 28 November 2011

ngauman HARIMAU MUDA masih berbisa !

Assalamualaikum :)
peace be upon all of you !
hye :) today i wanna share smtx bout last nite . tahu kan .. smalam skuad Harimau Muda bertemu dgan skuad Bahrain . woow ! jaguh Asia Tenggara btemu ngan jaguh Asia Barat . semua org bdebar tngok plawanan smalam kann ?! sparuh mase ptame , Harimau Muda mnjukkan aksi cemerlang dgan 2 gol oleh Nazmi Faiz Mansor n sorg lagi , opss sori ! ak x tahu name die ap . hehe :p semua org nmpakny sngat xcted tngok dorg maen . mahu x xcted kan .. tngok aksi2 lincah mereka tue kan ! tapi ...  kegembiraan msia hnya smentara shja when we goes to half masa ke2 ............
 sparuh mase ke2 , we can see that skuad Bahrain smakin mengasak kite ! smakin lincah .. mngkin kita sdikit terleka .. n mngkn juga sebub , pmain2 kita yg hebat beraksi dipadang terpakse dikeluarkn ats sebub2 kecederaan dan mcm2 lagi . ermm .. imagine ! dlam masa bberape min , skuad Bahrain mampu mnjaringkan 3 gol ! gol ke2 dan ke3 , x sampai 1 minit pun . woow ! miracle mngkin :)
tapi .. ap yg lbehh mnyedihkan ialah .. apbila ad certain pnyokong msia , bile tngok Bahrain dah ade 3 gol , dorg pun bngun dari kerusi penonton then .. blaah ! wehh  ?! camtu ke nameny , pnyokong setia ? nak tngok time mng je . time kalah ? x nak bagi support plak . kalau dah name sokong tuhh .. sokong lah sampai ke pnamat nye . ni x ... blaah cam tuhh je ! ( geram !
sbagai rakyat msia yg bjiwe patriotik ! chewahh :) . korg spatutny stay kat krusi tuhh or stay kat dpan tv .. sampai hbes oke ?! ini baru name ny pnyokong setia ! haiiyyaa ! ak yg x minat bola nihh ( x pnah mnat nak tngok bola pun ) tp bile tahu msia nak lwan ap2 game .. ak akn tpacak dpan tv , jerit2 sampai saket tekat taw ! hilang ke'ayu'an ... haha :D 
appun .. wlaupun , stlah wisel pnamat dibunyikan , msia hnya mmpu bpuas hati dgan 2-3, i still proud of you Harimau Muda ! GOOD JOB ! cme , kite kena bbalik kpd rezeki n adat permainan .. ade yg akn mng dan ade yg akn kalah . klu sume na mng , sape yg akn kalah ? klu gitu , bkn ptndgan lahh name ny ! hehe :D

No comments: